Pon-pet: 09 - 20, sub: 09 - 15
+385 1 551 3941
Sirak kaša recept- GlutenBio

Neka sirak kaša postane i dio Vaše kuhinje, uz ovaj jednostavni i brzi recept obećavamo da će vam se svidjeti!!

Sirak ili sorghum je zaboravljena žitarica koja prirodno ne sadrži gluten a uzgajao je još i prije 4000 godina u Africi dok se danas najviše uzgaja u Indiji i Africi.

Neutralnog je okusa pa ga možemo pripremati i za slana i slatka jela. Najčešće se koristi kao prilog umjesto riže ili u raznim oblicima kaše. Zanimljivo je to što ga možete pripremiti na isti način kao i kokice i dobiti vrlo zdrave grickalice.  Mi smo ga odlučili pripremiti na malo drugačiji način i sami smo se iznenadili koliko je zapravo ukusan a najbolje od svega je to što zbog velike količine vlakana nas drži duže sitima. Sirak je bogat željezom, kalijem i fosforom. Od vitamina sadrži tiamin i niacin a odličan je izvor proteina. Osim sirak kaše, kod nas možete pronaći i sirak brašno koje možete dodavati u kruh,peciva, palačinke i ostale slastice. Mala količina će nutritivno obogatiti vaše jelo a okus će ostati neutralan.

Konzumacija siraka dovodi do prevencije bolesti srca, dijabetesa, artritisa, prekomjerne težine i alergija.

Sirak kaša na mlijeku recept:

U kipućoj vodi u omjeru 1:3 se skuha sirak kaša sve dok skroz ne omekša. Nakon što se skuha procijedimo je i prebacimo u posudu u kojoj smo zagrijali malo mlijeka. Količina mlijeka je dovoljna toliko samo da se prekrije kaša. Kuhamo par minuta dok se sve ne poveže u kremastu teksturu. Po želji možete dodatno zasladiti ili dodati omiljeno voće, pekmez ili čokoladni namaz. Mi smo se odlučili naribati mliječnu čokoladu i tako smo zasladili našu sirak kašu.

Ova topla  kaša će Vam pružiti nutritivno sve potrebno za doručak i ono što je po nama najvažnije za doručak, osjećat ćete se duže siti.

Dobar tek želi Vam GlutenBio!

 

sirak kaša

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn! Članovi udruge Celivita imaju 10 % popusta na kupovinu. (Raspitajte se u udruzi za promo kod)