Pon-pet: 09 - 20, sub: 09 - 15
+385 1 551 3941
Shirataki tjestenina sa češnjakom i gljivama

SHIRATAKI TJESTENINA JE:

  • prirodni proizvod, bogat topivim vlaknima, bez masnoće, dodatka šećera, ugljikohidrata, škroba, bjelančevina, glutena i soje,
  • proizvod, koji ima samo 7 kcal (30 kJ) na 100 grama,
  • 100% biljnog izvora,
  • bez boje i bez dominantnog ukusa, što je čini prikladnom za razne kombinacije ukusa,
  • brzo kuhajuća tjestenina dostupna u različitim oblicima,
  • primjerene za vegetarijance i vegane

Shirataki tjestenina najčešće se koristi u azijskoj kuhinji, a posebice u Japanu. Zbog svoje niskokaloričnosti odlična su zamjena za nama već poznate namirnice, poput obične tjestenine ili riže.

Glavni sastojak Shirataki hrane je Glucomannan, vlakno topivo u vodi, koji ne sadrži šećera, mast ili škrob. Stoga takva vlakna imaju vrlo važnu ulogu u prevenciji raznih bolesti, održavanju vitkosti te očuvanju zdravlja i zdravog života čovjeka. Studije su pokazale, da vlakna koje proizvod sadrži, imaju pozitivan fiziološki učinak na organizam, jer usporavaju probavni proces i kao kod svake dijete, pomažu da dulje zadržite osjećaj sitosti.

Topiva vlakna u Shirataki proizvodima upijaju vodu u crijevima čovjeka, pomažu regulirati razinu šećera u krvi i tako se zbog manjeg unosa ugljikohidrata, masnoće i škroba lakše nadzire  neželjena tjelesna težina.

 

Shirataki tjestenina sa češnjakom i gljivama:

Sastojci:

  • 5 mahuna nasjeckanog češnjaka
  • 4 nasjeckane gljive
  • 1 žlicira peršina
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • parmezan

Shirataki tjesteninu ocijedimo, dobro isperemo tekućom vodom i kuhamo 1-3 minute u kipućoj vodi. Nakon kuhanja tjesteninu potpuno osušimo tako da ju stavimo u kuhinjsku krpu, ili ju pečemo oko 2 minute u tavi bez ulja da voda ispari. Dok voda ne ispari vrlo je važno da tjesteninu cijelo vrijeme miješamo. Ovaj korak će Shirataki rezance malo omekšati i pomoći da se bolje integriraju s umakom i da poprime okus. Nakon toga pustimo rezance da se ohlade.

  1. Na maslinovom ulju popržimo češnjak.
  2. U tavu stavimo gljive i peršin te sve zajedno pirjamo.
  3. Dodamo Shirataki tjesteninu i kuhamo još 3 minute. Uz kuhanje miješamo da tjestenina preuzme okus umaka.
  4. Dodamo još sol, papar.
  5. Na kraju pospemo parmezanom.

 

Dobar tek!

 

 

Izvor: shirataki.eu

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn! Članovi udruge Celivita imaju 10 % popusta na kupovinu. (Raspitajte se u udruzi za promo kod)