Pon-pet: 09 - 20, sub: 09 - 15
+385 1 551 3941
Raspucanci bez glutena

Raspucanci bez glutena su  mali kolačići koji su izvana hrskavi a iznutra mekani, odlično pašu uz kavu, čaj ili za najmlađe uz šalicu toplog mlijeka.
Sada je pravo vrijeme da krenete raditi svoje božićne kolačiće a mi Vam predlažemo ove neodoljive raspucance. Priprema je jednostavna a vi personalizirajte svoje raspucance začinima koje najviše volite. Korica limuna, cimet, ili rum ideja je mnogo.

raspucanci bez glutena

Raspucanci bez glutena:

SASTOJCI:

-330 g Farabella brašna za kolače
-100 g šećera u prahu
-90 g maslaca
-200 g čokolade
-2 jaja
-1/2 praška za pecivo
-malo vanilije ekstrakta

*potrebno još kristal šećera i šećera u prahu u koji uvaljate kekse prije pečenja

PRIPREMA:

Za početak na laganoj pari otopiti čokoladu i maslac sve dok se ne sjedini u lijepu smjesu. Maknuti s pare i pustiti da se malo ohladi. U međuvremenu izmiksati jaja sa šećerom do pjenaste teksture te dodamo smjesu čokolade i maslaca. Miksamo uz dodatak vanilijinog ekstrakta te lagano dodajemo brašno koje smo prethodno pomiješali s praškom za pecivo. Kada se smjesa dobro poveže, stavljamo ju u hladnjak na 3 sata. Prije pečenja formiramo manje kuglice tijesta koje prvo uvaljamo u kristal šećer a zatim u šećer u prahu. Pečemo ih 10 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.

Čuvajte ih u metalnoj zatvorenoj kutijici kako bi što duže ostali svježi i sočni.

U slast i svakako nam javite kako su vama ispali 🙂

raspucanci bez glutena

Recept i foto : Adrijana Bručić s bloga Bezglutenska radost!

 

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn! Članovi udruge Celivita imaju 10 % popusta na kupovinu. (Raspitajte se u udruzi za promo kod)