Pon-pet: 09 - 20, sub: 09 - 15
+385 1 551 3941
Bezglutenske kiflice

Pripremite svoje bezglutenske kiflice !!

Često u komunikaciji s našim kupcima čujemo kako su dizana tijesta veliki problem i većina se razočara te više nikad ni ne pokušava pripremiti nešto s bezglutenskim dizanim  tijestom. Ipak, nije tako strašno. Sve što vam treba je dobar recept, dobro brašno i najvažnije dobra volja.  Bezglutensko brašno je dosta drugačije nego klasično pa je onda i priprema nešto drugačija. Tijesto za bezglutenske kiflice je rijetko, mekano i miksamo ga mikserom. Iako prilikom pripreme će vam izgledati da uz mekano i rijetko tijesto nikad nećete dobiti kiflice, varate se!! Upravo takvo i mora biti kako bi bilo savršeno 🙂

 

SASTOJCI ZA BEZGLUTENSKE KIFLICE:

-500g bezglutenskog brašna
-80g tapioke
-1 žlica psylliuma
-100ml ulja
-450ml mlijeka
-2 vrhnja
-sol po želji
-1 suhi kvasac ili pola svježeg
– čajne žlice bezglutenskog brašna
-1 žumanjak

 

bezglutenske kiflice

PRIPREMA:

U posebnoj posudi zagrijati mlijeko (paziti da ne zakipi). Maknuti s vatre te dodati kvasac, šećer i bezglutensko brašno. Dobro izmiješati kako ne bi bilo grudica i prekriti čistom krpom i pustiti da kvasac proradi.

U međuvremenu pripremimo sve ostale sastojke. Za ovaj recept ćemo trebati mikser i to sa spiralnim metlicama. Tijesto za bezglutenske kiflice je nešto mekše i rjeđe pa ćemo na ovaj način najlakše umijesiti tijesto. U veću posudu dodamo 500g bezglutenskog brašna, 80g tapioke, 1 žlicu psylliuma, sol po želji. Kuhačom promiješamo suhe sastojke te umiješamo mokre sastojke: 2 vrhnja, 100 ml ulja i kvasac koji se digao. Za početak promiješamo kuhačom a zatim miksamo mikserom dok se sve ne sjedini. Tijesto pokrijemo čistom krpom, stavimo na toplo i pustimo da se diže 30-40 minuta.

Kad se tijesto utrostruči, premijesimo ga i podijelimo na manje loptice.  Loptice opet pustimo da se dignu 15 minuta te onda oblikujemo kiflice. Bezglutenske kiflice možemo puniti sirom,šunkom ili po želji. Možemo ih posuti sezamom,lanom, solju ili premazati žumanjkom.

Kiflice pečemo na 200 stupnjeva 15-20 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.

 

Autor recepta i fotografije: Adrijana Bručić s bloga Bezglutenska radost.

Korištenje fotografija i recepata  nije dopušteno bez odobrenja autora.

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn! Članovi udruge Celivita imaju 10 % popusta na kupovinu. (Raspitajte se u udruzi za promo kod)