Pon-pet: 09 - 20, sub: 09 - 15
+385 1 551 3941
Pinca bez glutena

Pinca bez glutena? Nema problema !!

Pinca  se nekada radila samo u Dalmaciji ali danas je raširena i u drugim dijelovima Hrvatske. Uljepšajte svoj uskrsni stol i napravite pravi blagdanski ugođaj uz mirisnu i punu okusa pincu. Donosimo Vam jednostavan recept za pincu bez glutena koja će oduševiti baš svakoga.

 

 

 

PINCA BEZ GLUTENA:
SASTOJCI:

-400 g bezglutenskog brašna (po potrebi dodati još brašna)
-50 g Farabella tapioke
-100 g maslaca(rastopljenog)
-malo ruma
-korica naranče i limuna (naribati količina po želji)
-3 jušne žlice šećera
-1 suhi kvasac
-300 ml toplog mlijeka
-3 jušne žlice vrhnja
-1 jaje

PREMAZ:
Žumanjak s malo vode i šećera

 

pinca bez glutena

PRIPREMA:

U veću posudu izvažemo 400 g bezglutenskog brašna, 50 g Farabella tapioke, 3 jušne žlice šećera i jedan suhi kvasac. Naribamo koricu limuna i naranče. Sve promiješamo kako bi se suhi sastojci sjedinili. Zatim dodamo 100 g rastopljenog maslaca, 300 ml toplog mlijeka, 3 jušne žlice vrhnja, 1 jaje i malo ruma. Ovo tijesto će biti nešto rjeđe i mekše pa ćemo koristiti mikser i to sa spiralnim nastavkom.  Kad se svi sastojci sjedine, posudu prekrijemo čistom krpom i ostavimo na toplom 30-40 minuta kako bi se tijesto diglo. Kad se tijesto digne, podijelimo ga na dvije manje kugle. Pince prebacimo na papir za pečenje te zarežemo nožem u obliku križa. Kako bi naša pinca bez glutena imala neodoljivu boju, premazat ćemo ju smjesom od žumanjka, šećera i malo vode. Nakon toga pince pustimo da se još kratko dignu.

Pečemo ih na temperaturi od 180 stupnjeva 35 do 45 minuta ovisno o jačini vaše pećnice. Mi smo u ovom slučaju radili dvije manje pince ali vi možete i jednu veću. Kako bi dodatno obogatili okus pince bez glutena, dodajte svoje omiljeno suho voće.

Ukoliko imate alergiju na jaja, možete za zamjenu koristiti lanene sjemenke. Zamjena za 1 jaje je jedna jušna žlica lanenih sjemenki s 2 do 3 žlice tople vode. Za premaz pince koristite mlijeko ili rastopljeni maslac.

Autor recepta i fotografije: Adrijana Bručić s bloga Bezglutenska radost.

Korištenje fotografija i recepata  nije dopušteno bez odobrenja autora.

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn! Članovi udruge Celivita imaju 10 % popusta na kupovinu. (Raspitajte se u udruzi za promo kod)