Isprobajte čokoladni kuglof bez glutena !!
Koliko puta su Vam došli ne najavljeni gosti a Vi nemate kolača? Jede Vam se nešto slatko ali da je brzo gotovo? Čokoladni kuglof bez glutena onda je pravo rješenje za Vas. Brza i stvarno jednostavna priprema neodoljivog čokoladnog kolača koji svi obožavaju. Mi smo koristili mini kalupe za kuglof a po želji možete i klasičan kalup. Recept je jednostavan sa svega par sastojaka ali Vi možete dodati svoje i tako još dodatno obogatiti kuglof. Ukoliko imate alergiju na laktozu, onda koristite mlijeko i maslac bez laktoze.
Čokoladni kuglof bez glutena:
SASTOJCI:
– 2 jaja
– 250 g brašna za kolače Farabella
– 1 prašak za pecivo
– 300 ml mlijeka
– 120 g maslaca
– 100 g šećera
– 100 g čokolade (rastopljene)
– malo ekstrakta od vanilije
PRIPREMA:
Za ovaj čokoladni kuglof bez glutena bit će Vam potrebna samo jedna posuda, mikser i kuhača. Za početak pjenasto izmiksajte 2 jaja i 100 g šećera. Gotovo je kada smjesa postane blijedo žuta i pjenasta. Na laganoj vatri otopite posebno maslac pa čokoladu te umiješajte u smjesu od jaja i šećera. Zatim dodajte 300 ml mlijeka i sve dobro promiješajte. Po želji možete dodati i malo ekstrakta od vanilije. Na kraju lagano i postepeno u smjesu dodajte 250g brašna za kolače i prašak za pecivo. Lagano umiješajte kuhačom te prebacite u kalupe za kuglof koji ste prethodno namazali maslacem.Čokoladni kuglof bez glutena pečemo 15 do 20 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.
Osim na ovaj način, čokoladni kuglof bez glutena možete pripremiti i na način da u njega dodate i razno sjeckano sušeno voće, prelijte ga čokoladnom glazurom ii čak u smjesu dodajte komadiće čokolade.
Napravite svoju omiljenu kombinaciju i uživajte u brzom, jednostavnom ali ukusnom kolaču.
Dobar tek želi Vam GlutenBio !!
Autor recepta i fotografije: Adrijana Bručić s bloga Bezglutenska radost.
Korištenje fotografija i recepata nije dopušteno bez odobrenja autora.