Pon-pet: 09 - 20, sub: 09 - 15
+385 1 551 3941
Kinder pingvin bez glutena

Kinder pingvin bez glutena će obožavati svi ljubitelji istoimene slastice koju možemo pronaći u dućanima ali koju mi nažalost ne možemo konzumirati.  Srećom, izvukli smo ovaj recept iz mamine kuharice i prilagodili ga za nas bezglutence.

 

Kinder pingvin bez glutena

Sastojci za biskvit:

6 bjelanjka
6 žumanjka
6 žlice brašna za kolače bez glutena
4žlice kakaa
6 žlice šećera
6 žlica tople vode
1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu:

1 litra mlijeka
200 g šećera
3 vrećice želatine + 6 žlica vode
1 litra vrhnja za šlag

Glazura:

400g otopljene čokolade

Priprema biskvita:

Gore navedene sastojke za biskvit dijelimo na 2 dijela.

Od navedenih sastojka pečemo dvije zasebne kore. U posudu stavimo 3 bjelanjka te ih miksamo uz lagano dodavanje šećera. Kad postanu pjenasti polako dodajemo 3 žlice  mlake vode. Nakon toga dodajemo 3 žumanjka ali jedan po jedan. Miksamo dok se sve lijepo je sjedini.

U posebnoj posudi promiješamo 3 žlice brašna za kolače bez glutena, kakao i pola praška za pecivo. Suhe sastojke lagano umiješamo kuhačom u smjesu od jaja.  Kada se suhi i mokri sastojci sjedine, smjesu prebacimo u posudu za pečenje na koju smo stavili papir za pečenje. Biskvit se peče oko 15 min na 180 stupnjeva.

Isti postupak ponovimo i za drugu koru.

Dimenzije kalupa za pečenje su: 30×30 cm

Priprema kreme:

Za početak pripremimo želatinu koju otopimo u 6 žlica vode. Zakuhati 1 litru mlijeka u koje dodamo 200g šećera. Kad se šećer otopimo dodajemo želatinu koju smo prethodno otopili u vodi. Maknemo s vatre i miksamo dok se malo ne zgusne. Kremu ostavimo da se dobro ohladi. U međuvremenu  izmiksamo 1 litru vrhnja za šlag te dodamo u ohlađenu kremu. Kremu podijelimo na dva jednaka dijela.

Slaganje kolača:

Kolač slažemo tako da prvo ide prvi biskvit koji namočimo s par žlica toplog mlijeka kako bi bio sočan. Na njega ide prva polovica kreme te glazura od 200g otopljene čokolade. Prije sljedeće kreme vrlo je bitno da se glazura od čokolade ohladi i stegne. Kad se ohladila mažemo drugi dio kreme te na nju stavljamo drugi biskvit. Na kraju cijeli kolač prelijemo još jednom glazurom od čokolade koju smo otopili.

Kinder pingvin bez glutena je još ukusniji kada se dobro ohladi i kore dodatno popuste, naravno ako možete to dočekati 😉 .

 

 

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn! Članovi udruge Celivita imaju 10 % popusta na kupovinu. (Raspitajte se u udruzi za promo kod)