Pon-pet: 09 - 20, sub: 09 - 15
+385 1 551 3941
Sladoled bez glutena
Sladoled bez glutena

Sladoled bez glutena možete pronaći u našem prvom specijaliziranom dućanu bez glutena u Zagrebu. No, ako ste nam daleko ili više volite raditi svoj domaći sladoled bez glutena, onda svakako pročitajte članak do kraja jer Vam donosimo nekoliko ukusnih, brzih i zdravih recepata za domaći sladoled bez glutena.

 

 

 

 

Domaći sladoled bez glutena servirajte u kalupe za sladoled, posudice ili u kornete bez glutena.

Sladoled bez glutena od manga i čokolade

Sastojci:
-1 mango
-2 banane
-120 ml kokos mlijeka (konzerva)
-1 jušna žlica meda (po želji)
-1 jušna žlica kakaa
-100 grama čokolade
-malo kokos mrvica

Priprema:
U blender staviti narezan mango,banane, kokos mlijeko i med. Miksati dok ne dobijete kremastu strukturu sladoleda. Zatim pripremiti silikonske kalupe od muffina.
Izliti dio žute smjese a dio ostaviti i dodati kakaa te još malo miksati u blenderu. Tada možete po želji prošarati ili raditi sloj žutog dijela s mangom i bananom i sloj crnog dijela s kakaom.

Staviti u zamrzivač da se stisne pustiti kratko te staviti zatim štapiće u svaki sladoled. Na takav način sladoled je još mekan a štapići budu uspravni. Pustiti zatim da se par sati dobro stisne.

Kada je sladoled spreman po želji rastopite čokolade te svaki sladoled umočite u čokoladu i posipajte s kokos mrvicama.
Vratite nazad u zamrzivač da se kratko čokolada stisne i zatim uživajte u prefinom domaćem sladoledu bez glutena.

 

Sladoled bez glutena od grčkog jogurta, maline i banane

Sastojci:
-1 grčki jogurt (150 g)
-2 banane
-100 g malina

Priprema:

Narezati banane na manje komade te staviti ih u zamrzivač na jedno pola sata.
Sve sastojke zatim stavite u blender i miksate do glatke kremaste teksture.
Izliti u posudicu i staviti nazad u zamrzivač ili pojesti odmah (po želji).

sladoled bez glutena

 

Sladoled bez glutena od grčkog jogurta, banane i avokada

Sastojci:

-150 ml kokos mlijeka
-1 avokado
-3 banane
-2 čajne žličice meda
-1 jušna žlica kakaa

Priprema:

Narezati banane na manje komade te staviti ih u zamrzivač na jedno pola sata.
Sve sastojke zatim stavite u blender i miksate do glatke kremaste teksture.
Izliti u posudicu i staviti nazad u zamrzivač ili pojesti odmah (po želji).

sladoled bez glutena

 

Autor recepta: Adrijana Bručić
Izvor slika: Adrijana Bručić i Free stock photos

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn! Članovi udruge Celivita imaju 10 % popusta na kupovinu. (Raspitajte se u udruzi za promo kod)