Pon-pet: 09 - 20, sub: 09 - 15
+385 1 551 3941
Voćna pita bez glutena

Voćna pita bez glutena je savršen ljetni osvježavajući desert koji će svi obožavati.

U ovom receput Vam donosimo recept za savršeno prhko tijesto za razne slastice ali i ukusnu kremu u koju ćemo dodati maline.

Kao što joj i ime govori, voćna pita bez glutena je omogaćena voćem. Mi smo koristili maline, Vi možete dodati bilo koje drugo svoje omiljeno voće.

 

 

SASTOJCI:
-200g Farabella brašna za kolače
-40 g mljevenih lješnjaka
-90 g maslaca(bez laktoze ili običnog)
– 2 jaja
-šećer u prahu (po želji količina)
-malo vanilije ekstrakta (po želji)

KREMA:
-500 g mascarpone sira
-250 ml vrhnja za šlag
-ekstrakta od limuna,naranče i par kapi vanilije ekstrakta(po želji)
-60 g šećera
-1 vrećica želatine u prahu

-200g svježih malina

Voćna pita bez glutena- priprema:

U posudu stavite 90g omekšalog maslaca (bez laktoze ili običan) te mu dodajte šećer i 200g Farabella brašna za kolače. Rukama promiješajte maslac, brašno i šećer i zatim dodajte 40g mljevenih lješnjaka.

U smjesu dodajte 2 jaja i ekstrakta vanilije po želji te umijesite tijesto.
Kalup premažite s malo maslaca i pospite brašnom. Tijesto možete razvaljati i prebaciti u kalup ili jednostavno ravnomjerno ga utisnite u kalup.

Kalup s tijestom prebacite kratko u hladnjak na oko 10 minuta kako bi se maslac stisnuo.
Koru pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva, 30 do 35 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.

Dok nam se kora peče možemo pripremiti kremu.

voćna pita bez glutena

     Voćna pita bez glutena- priprema

Priprema kreme:

500g mascarpone sira miksamo sa 60g šećera i ekstraktom limuna, naranče te par kapi ekstrakta od vanilije.
U posebnoj posudi izmiksamo vrhnje za šlag i prebacimo ga u posudu s mascarpone sirom. Na kraju dodamo želatinu te sve još jednom dobro izmiksamo.

Kad se krema sjedini, polako dodamo maline i lagano promiješamo. Ako želite, ostavite nekoliko malina za dekoraciju.

Nakon što se kora ispeče bitno je da se dobro ohladi prije stavljanja kreme. Na ohlađenu koru stavljamo kremu u sredinu te ju razmažemo tako da prekrijemo cijelu pitu. Vaša voćna pita bez glutena je gotova ali ju prije konzumiranja još svakako malo ohladite.

 

Autor recepta: Adrijana Bručić sa bloga Bezglutenska radost.

Autor fotografije: GlutenBio

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn! Članovi udruge Celivita imaju 10 % popusta na kupovinu. (Raspitajte se u udruzi za promo kod)