Pon-pet: 09 - 20, sub: 09 - 15
+385 1 551 3941
Buhtle bez glutena sa čokoladom

Buhtle bez glutena više ne moraju biti vaš san jer vam donosimo savršeni recept za ukusne buhtle koje svi vole. Pogotovo ako ste dugo na bezglutenskoj prehrani i poželjeli ste se pravih buhtli kao što je vaša baka ili majka radila, onda je ovo pravi recept za vas.

 

Sastojci za buhtle bez glutena:

– 450 g MIX B Schär brašna
– 60 g tapioke
– prstohvat soli
– 150 g rastopljenog maslaca
– 1 kiselo vrhnje
– malo naribane korice limuna
– 2 do 3 jušne žlice šećera

 

Sastojci za pripremu kvasca:

– 300 ml toplog mlijeka
– 1 suhi kvasac
– 1 čajna žličica brašna bez glutena
– 1 čajna žličica šećera

Priprema kvasca:

300 ml mlijeka lagano zagrijati, paziti da ne bude prevruće. Dodati 1 suhi kvasac i promiješati. Zatim dodati 1 čajnu žličicu bezglutenskog brašna i 1 čajnu žličicu šećera. Sve promiješati, pokriti čistom krpom i ostaviti na toplom oko 20 min da se kvasac digne.

buhtle bez glutena

Buhtle bez glutena

Buhtle bez glutena priprema:

Tijesto za buhtle bez glutena će biti rjeđe i zato bi trebali koristiti mikser i to sa spiralnim nastavkom.

U veću posudu stavimo 450 g MIX B Schär brašna, 60 g tapioke, 150 g rastopljenog maslaca i kvasac koji smo ranije pripremili.
Lagano promiješamo da se sve jedini pa dodamo 1 kiselo vrhnje, prstohvat soli, malo naribane korice limuna po želji i 2 do 3 jušne žlice šećera.

Još malo miksajte pa kad se sve lijepo sjedini, posudu s tijestom prekrijte krpom te ostavite na toplom da se diže oko 30 do 40 minuta.

Kad se tijesto diglo, prebacite ga na pobrašnjenu podlogu i malo premijesite. Tijesto podijelite na manje kuglice i punite nadjevom po želji. Mi smo se odlučili za čokoladne buhtle bez glutena.

Pogledajte video kako puniti buhtle bez glutena:

 

 

Buhtle slažete jednu do druge u kalup. Kalup premažite s malo maslaca prije slaganja tijesta.

Pokrijte ih krpom i ostavite kratko na toplom.
Pecite na 180 stupnjeva 25 do 30 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).
Po želji dodatno posipati šećerom u prahu.

Autor recepta, video pripreme i fotografije: Adrijana Bručić s bloga Bezglutenska radost.

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn! Članovi udruge Celivita imaju 10 % popusta na kupovinu. (Raspitajte se u udruzi za promo kod)