Pon-pet: 09 - 20, sub: 09 - 15
+385 1 551 3941
Pizza od kukuruznog smokija, GlutenBio

Ako ste se zasitili tradicionalne pizze od klasičnog tijesta, donosimo Vam jedan novi i zanimljivi recept. Pizza od kukuruznog smokija. Brza i manje kaloričnija alternativna klasičnoj pizzi.

 

 

Sastojci:

  • 1 pakiranje kukuruznog smokija
  • 3 jaja
  • 2 žlice tapioke
  • pasirana rajčica
  • šunka i sir
  • origano

Priprema:

Smoki usitniti u blenderu, smjesa treba biti malo grublja od brašna.  Zatim u smjesu dodati jaja, mlijeko i tapioku. Sve dobro promiješati is jediniti. U kalup staviti papir za pečenje te prebaciti smjesu u njega. Smjesa je gusta i ljepljiva te ju je potrebno utisnuti ravnomjerno u kalup. Najlakše će vam biti ako namastite ruke ili žlicu.

 

Podlogu staviti peći na 5 min na 200 stupnjeva. Kada se malo zapeče, nadjev staviti po želji. Mi smo stavili pasirane rajčice, šunke i sira.

Peći dodatno još oko 20 minuta.

 

 

Dobar tek 🙂

 

Izvor recepta: GlutenBio

 

 

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn! Članovi udruge Celivita imaju 10 % popusta na kupovinu. (Raspitajte se u udruzi za promo kod)