Pon-pet: 09 - 20, sub: 09 - 15
+385 1 551 3941
Tapioka perlice s breskvama, recept i priprema
Tapioka perlice s marelicama

Za tapioka škrob ste već sigurno čuli i koristimo ga u mnogim receptima kod pripreme raznih peciva i kruha. No, jeste li čuli i probali tapioka perlice?

 

 

Idemo se prvo prisjetiti što je tapioka i zašto ju toliko obožavamo:

-dobiva se od duguljastog korijena biljke kasava koja raste u Brazilu i Indiji
-sadrži do 80% lako probavljivog škroba koji potiče rast dobrih bakterija u crijevima
-nizak GI te je savršena za dijabetičare
-snižava kolesterol
-smanjuje rizik kardiovaskularnih bolesti
-regulira probavu i potiče mršavljenje
-velik izvor vlakana
-bez okusa i mirisa 
-sadrži: vitamin B, željezo, kalij, magnezij, cink, mangan itd.
-najčešće se koristi kao dodatak kruhu i pecivima
-ne sadrži gluten
-poboljšava teksturu i vlagu u tijestu
-savršena za pripremu prirodnih pudinga
-osim u prehrambene, koristi se i u kozmetičke svrhe (njega kože, razne maske za lice)

Tapioka perlice se rade od čiste tapioke a dolaze u obliku perlica, kao što i samo ime laže. Kada perlice dođu u kontakt s tekućinom, postanu želatinaste i prozirne. Upravo zato su idealne za pripremu pudinga i krema.  Zato ako do sada niste, idealne je prilika da isprobate tapioka perlica a mi vam predlažemo

Za naš recept potrebno Vam je:

Priprema:

Tapioka perlice je potrebno prije upotrebe malo namočiti u mlakoj vodi.  U 100 ml mlake vode dodati 60 g tapioka perlica i ostaviti da nabubre 20 minuta do pola sata.

U međuvremenu staviti kuhati bademovo mlijeko na laganoj vatri. Kad tapioka perlice nabubre, dobro ih ocijedite od viša vode te ih prebacite u posudu s bademovim mlijekom, i kuhajte sve zajedno na laganoj vatri uz miješanje dok perlice ne postanu kristalno prozirne.

Kad je smjesa mlijeka i tapioka perlica gotova, zasladite po želji i promiješajte. Zatim smjesu prebacite u odabrane posudice, pustite da se malo ohladi te onda tek stavite da se hladi u hladnjaku.

Breskve operite, očistite i narežite na komadiće koje onda još dodatno usitniti štapnim mikserom.  Tako pripremljene breskve možete odmah umiješati u puding od tapioka perlica i ostaviti da se hladi ili prije konzumiranja samo preliti po vrhu.

 

tapioka perlice

 

Tapioka perlice su bez okusa i mirisa pa su idealne za razne kombinacije. Budite kreativni i uživajte u brzom i zanimljivom obroku.

Autor recepta i fotografije: Adrijana Bručić s bloga Bezglutenska radost.

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn! Članovi udruge Celivita imaju 10 % popusta na kupovinu. (Raspitajte se u udruzi za promo kod)