Pon-pet: 09 - 20, sub: 09 - 15
+385 1 551 3941
Lazanje bez glutena

Mislite da je problem napraviti lazanje bez glutena ? Uz ovaj jednostavan, a vrlo ukusan recept promijeniti ćete mišljenje.

 

 

 

SASTOJCI POTREBNI ZA LAZANJE BEZ GLUTENA:

– 450 g mljevenog junećeg mesa
– 1/2 čajne žličice kurkume
– prstohvat peršina
– soli (po želji)
bosiljak (po želji)
– pola mrkve
– 500 ml pasirane rajčice
– 250 g bezglutenskih kora za lazanje Farabella

(Kore možete lagano prokuhati u slanoj kipućoj vodi jednu minutu. Samo da omekšaju kako bi ih mogli lakše slagati. Bitno je da ih kuhate jednu po jednu kako se ne bi zalijepile)

Na laganoj vatri izdinstati meso i mrkvu, a po želji možete staviti još nešto od povrća te dodati Vaše omiljene začine. Sve dobro promiješati pa kuhati otprilike 40 minuta i na kraju dodati pasiranu rajčicu. Kuhati još 10 minuta da se svi sastojci sjedine.

SASTOJCI ZA BEŠAMEL:

– 400 ml mlijeka (bez laktoze ili običnog)
– malo maslaca (bez laktoze ili običnog)
– 2 jušne žlice rižinog brašna Farabella

U mlijeko dodajte maslac, sol, brašno pa cijelo vrijeme kuhajte i miješajte na laganoj vatri. Kad se zgusne, ugasite vatru.

– 300 g sir (gauda, edamer)
– 40 g parmezana

PRIPREMA ZA LAZANJE BEZ GLUTENA:

Namazati vatrostalnu zdjelu maslacem, slagati red kora, red umaka s mesom, red bešamela i tako do vrha, s tim da na gornju koru stavite samo malo rajčice. Naribati sir i posipati parmezanom.

Lazanje peći na temperaturi od 180 stupnjeva 20 minuta.

Naša preporuka bi bila da pustite lazanje da se malo ohlade jer će se tad puno lakše rezati i vaditi iz zdjele.

Lazanje bez glutena možete pripremiti i dan ranije pa ih držati na hladnom do trenutka pečenja. U tom slučaju onda neposredno prije naribajte sir i parmezan te stavite peći.

lazanje bez glutena

Dobar tek!

Recept sastavila: Adrijana Bručić – blog “Bezglutenska radost

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn! Članovi udruge Celivita imaju 10 % popusta na kupovinu. (Raspitajte se u udruzi za promo kod)