Pon-pet: 09 - 20h, sub: 09 - 14h +385 1 551 3941 Ul. Crvenog križa 33, Zagreb
Radionica izrade kruha i peciva

U suradnji sa udrugom CeliVita i blogericom Adrijanom Bručić za sve članove održali smo radionicu. Svi smo se barem jednom susreli sa neuspjelim kruhom ili pretvrdim pecivima pa je upravo tema ove radionice bila- kruh i peciva. Adrijana nam je kroz dva jednostavna recepta objasnila pripremu kruha i peciva ali i otkrila neke trikove kako da baš uvijek uspiju. Gosti su imali priliku vidjeti sve korake pripreme, degustirati ali i pitati sve što ih zanima o izradi kruha i peciva. Pogledajte u fotogaleriji kako nam je bilo a u nastavku pronađite i recepte.  Zahvaljujemo udruzi CeliVita na organizaciji, Adrijani Bručić što se potrudila pokazati nam izradu kruha i peciva ali i na svim savjetima i hvala svim članovima koji su došli.

 

Pahuljice- peciva

SASTOJCI:
– 500 g bezglutenskog brašna
– 80 grama FARABELLA tapioke

– 100 ml ulja
– sol (po želji količina)
– 1 jušna žlica psillyuma
– 600 ml toplog mlijeka(obično ili bez laktoze)
– 1 kocka svježeg kvasca

– 250 g svježeg sira

PRIPREMA:Kad se kvasac digne na toplom (15 minuta), zamijesite tijesto mikserom, pokrijte i ostavite na toplom 30-40 minuta. Tijesto je rjeđe, mekše (zato miješate mikserom).
Kada se tijesto digne još jednom ga ponovno zamijesite i podijelite tijesto na manje kuglice.
Ostavite tijesto da ponovno odmori jedno 15 minuta, tada od tijesta možete raditi razna peciva.
Peći na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).
Dobar tek!

 

 

 Bezglutenski kruh 

SASTOJCI:

-500 g bezglutenskog brašna

-2 čajne žličice psylliuma

-400ml tople vode

-sol(˙po želji količina)

– sjemenke lana,sezama bučinih i suncokretovih

– 1 1/2 vrećica suhog kvasca

*možete dodati do 70 grama heljde ili nekog drugog brašna po želji

PRIPREMA:

Od navedenih sastojka zamijesite tijesto mikserom, pokrijte i ostavite na toplom 30-40 minuta.

Tijesto je rjeđe, mekše (zato miješajte mikserom i lakše je za izradu kruha).

Peći na 190 stupnjeva 35-40 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).

Autor recepata: Adrijana Bručić – Bezglutenska radost

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn! Članovi udruge Celivita imaju 10 % popusta na kupovinu. (Raspitajte se u udruzi za promo kod)