Pon-pet: 09 - 20h, sub: 09 - 14h +385 1 551 3941 Ul. Crvenog križa 33, Zagreb
Palačinke od heljdinog brašna

Palačinke od heljdinog brašna su idealan način da uvedete heljdu u svoju prehranu. U nastavku saznajte kako brzo i lako pripremiti palačinke od heljdinog brašna ali i dobrobiti ove pomalo zaboravljene bezglutenske žitarice.

Heljda je nutritivno vrlo bogata žitarica s niskim glikemijskim indeksom, na 100g ima 343 kcal.
Sadrži visok udio željeza,magnezija,bakra i fosfora
Izvrstan izbor i za sve osobe koje ne jedu meso jer sadrži puno više kvalitetnih proteina nego ostale žitarice.

Zbog visokog udjela vlakana, heljda je odlična za probavu a samim time i za osobe koje žele smršavjeti. Sadrži nizak GI pa se preporučuje i dijabetičarima jer ne podiže razinu šećera u krvi nakon konzumacije.
Vrlo bitno je naglasiti da heljda ne sadrži gluten ali zbog moguće kontaminacije preporuke su koristiti isključivo deklariranu heljdu ili heljdino brašno.

Heljda je odlična namirnica jer se može koristiti na razne načine. Najčešće se koristi oljušteno zrno ili brašno. Oljušteno zrno možete pripremati kao prilog ili stavljati u razna variva.

Brašno od heljde možete dodavati u doslovno sve smjese za kruh, kolače, njoke jer će osim punog, finog okusa dati i lijepu boju.U našoj ponudi možete pronaći  heljdinu krupicu koja je idealna za doručak.Priprema se kao brzo i jednostavno, kao  klasičan griz a Vi ćete dobiti nutritivnu zdjelicu koja uz dodatak voća može biti savršen početak vašeg dana.

Recept za palačinke od heljdinog brašna je vrlo jednostavan , radi se od svega par sastojaka. Bitno je sjediniti sastojke te po potrebi dodavati mlijeka jer se smjesa brzo zgusne.

Sad kad ste saznali sve dobrobiti heljde, nadamo se da ćete se odlučiti uvesti ju u svoju prehranu.

Palačinke od heljdinog brašna:

Sastojci su za 5-10 palačinki ovisno o debljini pečenja:

  • 3 jaja
  • 300 ml mlijeka
  • 120 g heljdinog brašnaPomiješati sastojke i peći na par kapi ulja. Tokom pečenja, ako se smjesa jako zgusne dodati još mlijeka.

Za lakšu pripremu, pogledajte video recept kako smo mi pripremili palačinke od heljdinog brašna. 🙂

 

Dobar tek!

Autor recepta: GlutenBio

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn! Članovi udruge Celivita imaju 10 % popusta na kupovinu. (Raspitajte se u udruzi za promo kod)