Raspucanci bez glutena su mali kolačići koji su izvana hrskavi, a iznutra mekani, odlično pašu uz kavu, čaj ili za najmlađe uz šalicu toplog mlijeka. Sada je pravo vrijeme da krenete raditi svoje božićne kolačiće, a mi Vam predlažemo ove neodoljive raspucance. Priprema je jednostavna, a vi personalizirajte svoje raspucance začinima koje najviše volite. Korica limuna, cimet, ili rum ideja je mnogo.
Čuvajte ih u metalnoj zatvorenoj kutijici kako bi što duže ostali svježi i sočni.
U slast i svakako nam javite kako su vama ispali 🙂
1.Za početak na laganoj pari otopiti čokoladu i maslac sve dok se ne sjedini u lijepu smjesu. Maknuti s pare i pustiti da se malo ohladi.
2.U međuvremenu izmiksati jaja sa šećerom do pjenaste teksture te dodamo smjesu čokolade i maslaca. Miksamo uz dodatak vanilijinog ekstrakta te lagano dodajemo brašno koje smo prethodno pomiješali s praškom za pecivo. Kada se smjesa dobro poveže, stavljamo ju u hladnjak na 3 sata.
3. Prije pečenja formiramo manje kuglice tijesta koje prvo uvaljamo u kristal šećer a zatim u šećer u prahu. Pečemo ih 10 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.
Sastojci:
330 g Farabella brašna za kolače
100 g šećera u prahu
90 g maslaca
200 g čokolade
2 jaja
1/2 praška za pecivo
malo vanilije ekstrakta
malo kristal šećera i šećera u prahu u koji uvaljate kekse prije pečenja