fbpx
Podijeli recept

Raspucanci bez glutena

Raspucanci bez glutena su  mali kolačići koji su izvana hrskavi, a iznutra mekani, odlično pašu uz kavu, čaj ili za najmlađe uz šalicu toplog mlijeka.
Sada je pravo vrijeme da krenete raditi svoje božićne kolačiće, a mi Vam predlažemo ove neodoljive raspucance. Priprema je jednostavna, a vi personalizirajte svoje raspucance začinima koje najviše volite. Korica limuna, cimet, ili rum ideja je mnogo.

Čuvajte ih u metalnoj zatvorenoj kutijici kako bi što duže ostali svježi i sočni.

U slast i svakako nam javite kako su vama ispali 🙂

Recept i foto : Adrijana Bručić s bloga Bezglutenska radost!

Alergeni

    Priprema:

    • 1.Za početak na laganoj pari otopiti čokoladu i maslac sve dok se ne sjedini u lijepu smjesu. Maknuti s pare i pustiti da se malo ohladi.
    • 2.U međuvremenu izmiksati jaja sa šećerom do pjenaste teksture te dodamo smjesu čokolade i maslaca. Miksamo uz dodatak vanilijinog ekstrakta te lagano dodajemo brašno koje smo prethodno pomiješali s praškom za pecivo. Kada se smjesa dobro poveže, stavljamo ju u hladnjak na 3 sata.
    • 3. Prije pečenja formiramo manje kuglice tijesta koje prvo uvaljamo u kristal šećer a zatim u šećer u prahu. Pečemo ih 10 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.

    Sastojci:

    • 330 g Farabella brašna za kolače
    • 100 g šećera u prahu
    • 90 g maslaca
    • 200 g čokolade
    • 2 jaja
    • 1/2 praška za pecivo
    • malo vanilije ekstrakta
    • malo kristal šećera i šećera u prahu u koji uvaljate kekse prije pečenja