Pon-pet: 09 - 20h, sub: 09 - 14h +385 1 551 3941 Ul. Crvenog križa 33, Zagreb
Brašno zelene banane

Brašno zelene banane nastaje od biljke “Plantains”, izgledom podsjećaju na klasičnu bananu. Zrele banane imaju debelu tamnu koru sa škrobastim i žućkastim mesom. Tekstura im je ljepljiva te što su zrelije to im je okus intenzivniji i jači.
Najraniji zapisi pokazuju da se plantan koristio  prije 2500 godina te je vrlo  važna hrana za oko 40 milijuna ljudi.

 

Upotreba zelenih banana u svježem obliku:

U latinoameričkim jelima su jeftina  ukusna zamjena za rižu i krumpir. Mogu se peći, pržit, panirati te koristiti za slatka jela. U super zrelim- crnim platanama škrob je pretvoren u šećer što ih čini savršenima za desert.

“Odličan izvor kalija, željeza i magnezija kao i vlakana”

Brašno zelene banane se radi na poseban način tako da se uberu još dok su nezrele odnosno zelene i to iz razloga jer se šećer u banani još nije razvio. Nakon pomnog branja, banane se gule i režu te suše na prirodan način. Na kraju se melju tako da sve nutritivne vrijednosti ostanu očuvane.

Brašno zelene banane je nova generacija brašna u bezglutenskoj, Paleo i aip prehrani jer zamjenjuje brašna od žitarica i pseudožitarica što je jako bitno u prehrani oboljelih od autoimunih bolesti (celijakija, Hashimoto, MS itd).

Ono po čemu je brašno zelene banane posebno je svakako rezistentni škrob RS2 te ga upravo zelene banane imaju najviše.

Rezistentni škrob RS2 škrob koji je probaviljv a neki od benefita su :
-Povećava apsorpciju važnih minerala kao sto su kalcij i magnezij
-Smanjuje apsorpciju toksina i kancerogena
-Utječe na pozitivne promjene u mikroflori crijeva, pogotovo povećava bifidobakterije
-Povećava inzulinsku osjetljivost
-Smanjuje nivo glukoze u krvi
-Povećava osjećaj sitosti

Brašno ima gotovo neutralan okus te je upravo zbog toga idealno za svakodnevnu upotrebu. Možemo ga dodavati ostalim brašnima te raditi kruh ili peciva, palačinke ili razne polpete. Odlično odgovara i u svim slasticama.

brašno zelene banane

 

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn! Članovi udruge Celivita imaju 10 % popusta na kupovinu. (Raspitajte se u udruzi za promo kod)