fbpx
Podijeli recept

Kinder pingvin bez glutena

Kinder pingvin bez glutena će obožavati svi ljubitelji istoimene slastice koju možemo pronaći u dućanima ali koju mi nažalost ne možemo konzumirati.  Srećom, izvukli smo ovaj recept iz mamine kuharice i prilagodili ga za nas bezglutence.

Alergeni

    Priprema:

    • 1.Od navedenih sastojka pečemo dvije zasebne kore. U posudu stavimo 3 bjelanjka te ih miksamo uz lagano dodavanje šećera. Kad postanu pjenasti polako dodajemo 3 žlice  mlake vode. Nakon toga dodajemo 3 žumanjka ali jedan po jedan. Miksamo dok se sve lijepo je sjedini.
    • 2.U posebnoj posudi promiješamo 3 žlice brašna za kolače bez glutena, kakao i pola praška za pecivo. Suhe sastojke lagano umiješamo kuhačom u smjesu od jaja.  Kada se suhi i mokri sastojci sjedine, smjesu prebacimo u posudu za pečenje na koju smo stavili papir za pečenje. Biskvit se peče oko 15 min na 180 stupnjeva. Isti postupak ponovimo i za drugu koru. Dimenzije kalupa za pečenje su: 30x30 cm
    • 3.Za pripremi kreme prvo pripremimo želatinu koju otopimo u 6 žlica vode. Zakuhati 1 litru mlijeka u koje dodamo 200g šećera. Kad se šećer otopimo dodajemo želatinu koju smo prethodno otopili u vodi. Maknemo s vatre i miksamo dok se malo ne zgusne. Kremu ostavimo da se dobro ohladi. U međuvremenu  izmiksamo 1 litru vrhnja za šlag te dodamo u ohlađenu kremu. Kremu podijelimo na dva jednaka dijela.
    • 4.Kolač slažemo tako da prvo ide prvi biskvit koji namočimo s par žlica toplog mlijeka kako bi bio sočan. Na njega ide prva polovica kreme te glazura od 200g otopljene čokolade. Prije sljedeće kreme vrlo je bitno da se glazura od čokolade ohladi i stegne. Kad se ohladila mažemo drugi dio kreme te na nju stavljamo drugi biskvit. Na kraju cijeli kolač prelijemo još jednom glazurom od čokolade koju smo otopili.

    Sastojci:

    • 6 bjelanjka
    • 6 žumanjka
    • 6 žlice brašna za kolače bez glutena
    • 4 žlice kakaa
    • 6 žlice šećera
    • 6 žlica tople vode
    • 1 prašak za pecivo
    • Od navedenih sastojka pečemo dvije zasebne kore, odnosno sastojke za biskvit dijelimo na 2 dijela

    Sastojci za kremu i glazuru:

    • 1 litra mlijeka
    • 200 g šećera
    • 3 vrećice želatine + 6 žlica vode
    • 1 litra vrhnja za šlag
    • Za glazuru: 400g otopljene čokolade