Pon-pet: 09 - 20, sub: 09 - 15
+385 1 551 3941
Domaći keksi bez glutena

Domaći keksi bez glutena po uzoru na poznate Danske kekse.

 

Počinje sezona priprema slastica i keksića jer blagdani nam se opasno približavaju.  Većini je ovo doba najljepše upravo zbog svih delicija koje pripremamo.  Ovog puta smo se odlučili napraviti mekane i nježne kekse koji tehnički nisu zahtjevni, a sigurni smo da će ih svi obožavati jer su savršeni uz kavu, čaj ili kakao za naše najmlađe.

Potrebno Vam je samo malo volje i slastičarska šprica kako bi keksi dobili poseban oblik.

SASTOJCI:

– 200g Farabella brašna za kolače
– 90 g maslaca (najbolje ga ostavite preko noći vani na sobnoj temperaturi)
– 85 g šećera
– 2 jaja
– 8 g praška za pecivo
– ekstrakt vanilije (po želji količina)
– 100 g čokolade

DOMAĆI KEKSI BEZ GLUTENA PRIPREMA: 

U posudu stavite omekšali maslac, 2 jaja, 85 g šećera i ekstrakta vanilije po želji.  Uzmite mikser i miksajte dok ne postane pjenasto. Postepeno dodajte 200 g Farabella brašna za kolače i 8 g praška za pecivo. Miksajte dok se sve ne sjedini. Neka Vas ne brine što je tijesto mekše, tako mora biti.

Ovi domaći keksi bez glutena se pripremaju uz pomoć slastičarske vrećice. Kad je tijesto spremno, prebacite ga u slastičarku vrećicu.  Najlakše vam je da ih odmah radite na papiru za pečenje. Kad potrošite svu smjesu , keksiće stavite u hladnjak na 15 minuta kako bi se tijesto odmorilo a maslac stisnuo.

Pecite ih 8 do 10 minuta na 180 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.

Dok se keksi hlade, otopite 100 g čokolade na pari.  Polovicu keksa umočite u čokoladu i ostavite da se čokolada stegne.

Ovako pripremljene kekse čuvajte u metalnoj kutijici za kekse.

 

 

 

Autor recepta i fotografije: Bezglutenska radost

 

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn! Članovi udruge Celivita imaju 10 % popusta na kupovinu. (Raspitajte se u udruzi za promo kod)