Pon-pet: 09 - 20h, sub: 09 - 14h +385 1 551 3941 Ul. Crvenog križa 33, Zagreb
Sladoled bez glutena: priprema i video recept

Sladoled bez glutena možete sami napraviti i to uz samo nekoliko sastojka. Iskoristite sezonu voća i kreirajte posebne okuse igrajući se kombinacijom voća.

 

 

Sladoled od banane i kave

Sastojci: 
  • 3 banane narezane i smrznute
  • 2 jušne žlice kakaa
  • 200 ml mlijeka od badema
  • 2 čajne žlicice kave od vanilije
  • malo mljevenih lješnjaka
  • sladilo po želji
Video priprema:

 

Sladoled bez glutena od manga i čokolade

Sastojci:
  • 1 mango
  • 2 banane
  • 120 ml kokos mlijeka (konzerva)
  • 1 jušna žlica meda (po želji)
  • 1 jušna žlica kakaa
  • 100 grama čokolade
  • malo kokos mrvica
Priprema:
  • U blender staviti narezan mango,banane, kokos mlijeko i med. Miksati dok ne dobijete kremastu strukturu sladoleda.
  • Pripremite kalupe za sladoled i izlijte dio žute smjese, a drugi dio ostavite.
  • U drugi dio žute smjese dodajte kakaa te još malo miksajte u blenderu.
  • Izlijte ostatak smjese s kakaom preko žute smjese.
  • Kalupe stavite u zamrzivač na par sati da se stisne.
  • Prije posluživanja sladoleda, otopite čokoladu i umočite sladoled te zatim uvaljajte u kokos mrvice.

 

Sladoled bez glutena od grčkog jogurta, maline i banane

Sastojci:
  • 1 grčki jogurt (150 g)
  • 2 banane
  • 100 g malina
Priprema:
  • Narezati banane na manje komade te staviti ih u zamrzivač na jedno pola sata.
  • Sve sastojke zatim stavite u blender i miksate do glatke kremaste teksture.
  • Izliti u posudicu i staviti nazad u zamrzivač ili pojesti odmah (po želji).

sladoled bez glutena

 

Sladoled bez glutena od  banane i avokada

Sastojci:
  • 150 ml kokos mlijeka
  • 1 avokado
  • 3 banane
  • 2 čajne žličice meda
  • 1 jušna žlica kakaa
Priprema:
  • Narezati banane na manje komade te staviti ih u zamrzivač na jedno pola sata.
  • Sve sastojke zatim stavite u blender i miksate do glatke kremaste teksture.
  • Izliti u posudicu i staviti nazad u zamrzivač ili pojesti odmah (po želji).

sladoled bez glutena

 

Autor recepta: Adrijana Bručić
Izvor slika: Adrijana Bručić i Free stock photos

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn! Članovi udruge Celivita imaju 10 % popusta na kupovinu. (Raspitajte se u udruzi za promo kod)