fbpx
Podijeli recept

Bezglutenska peciva s pivom i slaninom

Jeste kad probali peciva s pivom? Ako ne, trebali bi ste. Ima nešto posebno između kombinacije tijesta i piva, a uz dodatak komadića slanine sigurno ne može biti loše.

Mi smo koristili certificirano gluten free pivo Gardia kojeg možete pronaći kod nas u dućanu. Ako ne volite slaninu, možete je izostaviti ili dodati neku drugu suhu šunku.

Autor recepta i fotografije: Bezglutenska radost

Alergeni

Priprema:

  • 1.Za početak lagano ugrijte pivo da bude toplo.
  • 2.U posudu stavite sve suhe sastojke, slaninu i krem sir.
  • 3.Postepeno dodajte toplo pivo u brašno i miksajte koristeći spiralne nastavke.
  • 4.Kad se tijesto sjedini, prebacite ga na radnu površinu i kratko još zamijesite.
  • 5.Zatim ga ostavite da se diže oko 40 min na toplom.
  • 6.Nakon što se tijesto diglo, oblikujte ga u peciva.
  • 7.Prije pečenja premažite s maslinovim uljem i stavite peći na 200 stupnjeva 30 do 35 minuta.

Sastojci:

  • 400 g MIX B brašna, Schar + 20 g za brašniti radnu površinu
  • 50 g tapioke
  • 1 – 2 čajne žličice soli
  • 10 g suhog kvasca
  • 1 kom Gardia pivo bez glutena
  • 50 g nasjeckane slanine
  • 250 g krem sira

Premaz:

  • malo maslinovog ulja