fbpx
Podijeli recept

Kolač s dodatkom brašna od jezgre marelice

Napravite ukusan i brz kolač bez glutena uz dodatak brašna od jezgre marelice.

Pogledajte i naše ostale recepte na: recepti bez glutena

Autor recepta i fotografije: Bezglutenska radost

Alergeni

    Priprema:

    • 1.Pjenasto izmiksati jaja, šećer i vanil šećer.Dodati grčki jogurt i još kratko miksati.
    • 2.Brašna i prašak za pecivo izmiješati te dodati postepeno u smjesu, miješati dok se sastojci ne povežu.
    • 3.Smjesu izliti u kalup i posuti čokoladnim kapljicama. Peći na 170 stupnjeva, 25 do 35 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.

    Sastojci:

    • 150 g brašna od jezgre marelice
    • 150 g brašna MIX C
    • 1 vrećica praška za peciva
    • 150 g grčkog jogurta
    • 3 jaja
    • 90 g šećera
    • 1 kom vanil šećera
    • čokoladne kapljice za posip