fbpx
Podijeli recept

Mlinci bez glutena

Mlinci bez glutena se pripremaju vrlo lako, treba Vam samo par statojaka i malo dobre volje.

Kad ste zadnji puta pojeli domaće mlince, ali bezglutenske? Znamo da neki od Vas nisu nikad ni pokušali napraviti domaće mlince i nadamo se da ćete nakon ovog recepta ipak pokušati! Iz osobnog iskustva Vam možemo reći da je izrada vrlo jednostavna te da Vam u pripremi mogu pomoći svi ukućani pa i oni najmlađi. Nekad davno mlinci su se pripremali na malo drugačiji način. Sigurno se svi sjećate kako su ih naše bake pekle, odnosno sušile na peći na drva i upravo to im je davalo ono nešto posebno.  Danas ćemo teško pronaći peći na drva, ali i naše pećnice će odlično poslužiti. Probajte nabaviti domaća jaja jer upravo ona će mlincima dati prekrasnu boju.  Preporučujemo koristiti brašno namijenjeno za tjesteninu kako bi dobili najbolju strukturu tijesta i mogućnost da će mlinci bez glutena pucati pri razvlačenju sveli na minimum.

Zasučite rukave i već danas si pripremite mlince koje možete čuvati danima. Na vama je da odaberete glavno jelo, a mi vjerujemo kako će se mlinci bez glutena uklopiti uz svako meso i umak.

Priprema:

  • 1.Od jaja, brašna i vode umijesiti glatko i čvrsto tijesto te ga razvaljat na pobrašnjenoj podlozi jako tanko .
  • 2.Protvan okrenuti naopako i na njega staviti razvaljano tijesto (manje komade) i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 220°C. Peće se vrlo kratko pa pazite da ne zagore.
  • 3.U velikom loncu zakuhati vodu i posoliti je. Kada voda zakipi, mlince natrgati na manje komadiće, staviti ih u kipuću vodu i poklopiti par minuta. Kada su mlinci omekšali, ocijediti vodu.
  • 4.Ocijeđene mlince staviti na ulje na kojem se peklo meso (po želji) i promiješati.

Mlinci bez glutena sastojci:

  • 480 g Farabella brašna za tjestenine
  • 3 domaća jaja
  • 150 ml vode
  • malo soli