Priprema:
- 1.U posebnoj i većoj posudi izradite bjelanjke u snijeg.
- 2.Zatim u drugoj posudi pjenasto izmiksajte žutanjke, šećer i ekstrakt vanilije.
- 3.Postepeno u žutanjke dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
- 4.Kad se smjesa sjedini, dodajte par žlica bjelanjaka da razjedite mješavinu.
- 5.Žutu smjesu postepeno onda dodajte u ostatak bjelanjaka pazeći da ne istisnete zrak iz bjelanjaka.
- 6.Smjesu podijelite u dva dijela i u jedan dio umiješajte kakao.
- 7.Kalup namažite maslacem i izlijte prvo smjesu s kakaom te žutu smjesu.
- 8.Pecite 20 do 30 minuta na 170 stupnjeva.
Sastojci:
- 5 jaja
- 100 g Mix C brašna
- 100 g šećera
- 1 jušna žlica ekstrakta vanilije
- 1 jušna žlica kakaa
- pola vrećice praška za pecivo