fbpx
Podijeli recept

Oblatne bez glutena- brzi recept kako ih pripremiti

Oblatne bez glutena? Da, kod nas možete i to pronaći.

Postoji puno načina na koje možemo iskoristiti oblatne bez glutena. Često se od njih pripremaju razni sitni kolači, ali mogu poslužiti i za pripremu korneta za sladoled.

Mi smo se ipak odlučili napraviti jedan stvarno brzi kolač za koji Vam neće trebati puno vremena, a bome ni vještina. Odlično je što Vam za pripremu treba samo jedna posuda i ne morate paliti pećnicu.

Krema se priprema vrlo lako i ono najbitnije, podložna je promjenama u sastojcima. Odnosno, ako više volite lješnjake nego orahe, onda stavite lješnjake. Ako ne smijete obično mlijeko, slobodno stavite mlijeko bez laktoze ili čak rižino. Maslac možete potpuno izbaciti, ali onda dodajte malo ulja i malo više čokolade da se krema može steći.

Sve u svemu, vrlo jednostavan recept koji svatko može napraviti. Dodajte ili oduzmite sastojke koje želite jer s kremom ne možete puno pogriješiti.  Ukoliko Vam bude pregusta, dodajte još mlijeka. Ako Vam se čini rijetka, dodajte još mljevenog keksa ili orašastih plodova. Također, oblatne bez glutena možete iskoristiti i za druge ukusne kolače. Ukoliko ih se odlučite pripremati, svakako nam pošaljite slike. 🙂

Dobar tek! Više slatih recepata potražite u kategoriji slastice.

Izvor recepta i fotografije: GlutenBio

Alergeni

Priprema:

  • 1.Zagrijte mlijeko te u njega dodajte šećer, maslac i čokoladu. Na laganoj vatri miješajte dok se sve ne otopi i sjedini.
  • 2.Smjesu maknite s vatre te dodajte mljeveni keks i mljevene lješnjake ili orahe.
  • 3.Miješajte dok se sve ne sjedini.
  • 4.Pustite da se malo prohladi, zatim mažite na oblatnu i slažite jednu na drugu.
  • 5.Kad završite s mazanjem, na oblatne stavite nešto teško. Kasnije ih prebacite u hladnjak. Kad se kolač ohladi, možete ga rezati po želji.

Sastojci:

  • oblatne bez glutena- jedno pakiranje
  • 350 ml mlijeka
  • 80 g šećera
  • 125 g maslaca
  • 80 g tamne čokolade
  • 300 g mljevenih keksa (mi smo koristili čajne kolutiće s heljdom)
  • 30 g mljevenih lješnjaka ili oraha