fbpx
Podijeli recept

Bezglutenska peciva s krem sirom

Bezglutenska peciva s dodatkom krem sira će Vas oduševiti. Svi znamo koliko je ponekad teško napraviti mekana peciva, pogotovo ako ste početnik. Sigurno ste se susreli sa situacijom u kojoj ste se potrudili oko vaših bezglutenskih peciva ili kruha, a na kraju ne ispadnu dobro, jako se  mrve ili budu pretvrda. Sve je to normalno, svi smo mi to prošli na početku i doslovno plakali nad kruhom ili pecivima jer nisu ispali dobro.

Nemojte se obeshrabriti, svaki početak je težak. Upravo zato, mi koji imamo malo više iskustva u bezglutenskom svijetu i koji smo svašta prošli, poklanjamo Vam ovakve recepte koji su provjereni. Držite se uputa, ne bojte se i sigurno će uspjeti.

Autor recepta i fotografije: Bezglutenska radost

Alergeni

Priprema:

  • 1.Bezglutenska peciva s krem sirom pripremat ćemo u većoj posudi i potreban nam je mikser sa spiralnim nastavkom. Ukoliko ga nemate, možete i rukama, ali s mikserom je puno lakše jer je tijesto rjeđe. U posudu stavite 500 g bezglutenskog brašna i napravite dvije odvojene rupice. Jednu za sol, a drugu za kvasac. Zagrijte 350 ml mlijeka, pazite da ne bude pretoplo, idealno je mlako. Uzmite mikser i lagano dodajte mlijeko i miksajte. Kad ste dodali mlijeko, dodajte postepeno i 100 ml ulja.
  • 2.Miksajte da se sve sjedini pa zatim dodajte 250 g krem sira.  Kratko još miksajte, a onda kuhačom malo promiješajte, provjerite da na dnu posude nije ostalo brašna. Ponovno miksajte i ostavite tijesto da se diže na toplom oko 30-40 minuta, prekriveno čistom kuhinjskom krpom.
  • 3.Kad se tijesto digne, podijelite ga na manje kuglice i oblikujte peciva u željeni oblik. Mi smo radili okrugla peciva. Peciva je potrebno zarezati i premazati maslinovim uljem za ljepšu boju. Nakon toga ih ostavite da se još malo dižu. Stavite ih peći na temperaturu 180 stupnjeva 35 do 40 min. (ovisno o jačini vaše pećnice).
  • 4.Vaša bezglutenska peciva s krem sirom su gotova. Možete ih jesti samostalno, ali odlična su i za sendviče. ;) Dobar tek !

Sastojci:

  • 500 g bezglutenskog brašna
  • 350 ml toplog mlijeka
  • 250 g krem sira
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 žličica čajna soli, po želji može i više
  • 100 ml ulja (običnog ili maslinovog za ljepšu boju)
  • malo maslinovog ulja za premaz