fbpx
Podijeli recept

Torta od kestena bez glutena

Torta od kestena idealna je za ovo jesensko vrijeme, pogotovo ako ste ljubitelj kestena.

Mi smo u ovom receptu koristili Sana kesten pire bez glutena koji možete pronaći u našem dućanu. Ovaj kesten pire je poseban po tome što ne sadrži nikakve dodatke, odnosno nema sladila, aroma, dodataka i naravno glutena.

 

Ukoliko ste početnik onda svakako preporučujemo da pogledate i naše savjete za izradu biskvita koje možete pronaći ovdje: Savjeti za izradu biskvita

Nadamo se da vam se torta od kestena sviđa i da ćete ju probati napraviti, stvarno je jednostavna i brza.

 

Autor recepta i fotografije: Bezglutenskaradost

 

Alergeni

    Priprema:

    • 1.U posudu odvojite jaja i šećer te ih pjenasto umutite.
    • 2.Zatim u smjesu dodajte rum i omekšali maslac.
    • 3.U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kuhane kestene koje ste prethodno malo izmrvili.
    • 4.Postepeno smjesu od suhih sastojaka dodajte smjesi od jaja i šećera. Dobro promiješajte da se sve sjedini.
    • 5.Smjesu izlijte u kalup od 20 cm i stavite peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
    • 6.U međuvremenu pripremite kremu. U posudu stavite kesten pire, šećer u prahu, omekšali maslac, vaniliju i rum.
    • 7.U drugoj posudi izradite vrhnje za šlag i polako ga dodajte u prvu kremu.
    • 8.Hladan biskvit režite na 3 dijela te svaki prelijte s mješavinom malo mlijeka i ruma. Na svaki dio mažite dio kreme pa opet biskvit i tako do kraja.

    Sastojci za biskvit:

    • 4 jaja
    • 100 g mix C Schar brašna
    • 60 g očišćenih kuhanih kestena
    • 100 g šećera
    • 1 jušna žlica ruma
    • 1 vrećica praška za pecivo
    • 50 g rastopljenog maslaca
    • malo mlijeka i ruma za preliti biskvit

    Sastojci za kremu:

    • 100 g rastopljenog maslaca
    • 100 g šećera u prahu
    • 160 g kesten pirea
    • 230 ml vrhnja za šlag
    • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
    • 50 ml ruma