fbpx
Podijeli recept

Kiflice bez glutena

Autor recepta i fotografije: Bezglutenska radost

Alergeni

Priprema:

  • 1.Za početak pripremite kvasac. U toplo mlijeko staviti kvasac, šećer i brašno. Promiješati i ostaviti na toplom da se diže 5 do 7 min. prekriven krpom.
  • 2.U zdjelu staviti 450 brašna i tapioku, lagano promiješati te dodajte sol, sir i ulje.
  • 3.Dodajte kvasac te tijesto izradite miksere koristeći spiralne nastavke.
  • 4.Kad su se svi sastojci povezali dodajte preostalih 50 g brašna i izmiješajte još kratko.
  • 5.Tijesto podijelite na dva dijela, lagano ga još premijesite po pobrašnjenoj i pustite da se diže pola sata.
  • 6.Kad je tijesto spremno podijelite svako na osam jednakih dijelova. Svaku lopticu razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj podlozi. Premažite tijesto rastopljenim maslacem te slažite svako iduće jedno na drugo.
  • 7.Tijesto ponovno razvaljati na pobrašnjenoj podlozi kojeg onda režete i oblikujete kiflice.
  • 8.Kiflice premažite žumanjkom te pospite sezamom i krupnom soli po želji.
  • 9.Peći na 200 stupnjeva, 25 do 35 min.

Sastojci:

  • 450 g Bakin' mix brašna +100 g za brašniti podlogu
  • 50 g tapioka škroba
  • 250 g posnog sira
  • 50 ml ulja
  • 1- 2 čajne žlice soli
  • 80 g rastopljenog maslaca za premaz

Sastojci za kvasac:

  • 300 ml toplog mlijeka
  • 10 g suhog kvasca
  • 1 čajna žlica šećera
  • 1 čajna žlica Bakin' mix brašna