fbpx
Podijeli recept

Božićni keksići bez glutena

Božićni keksići bez glutena u kojima će svi uživati.

Tijesto je podatno i u njega možete dodavati razne arome, začine ili orašaste plodove.  Mi smo se odlučili za dekoraciju staviti šećer u prahu, a vi možete preliti čokoladom ili namazati omiljenim namazom i spojiti kekse.

 

 

Autor recepta i fotografije: GlutenBio d.o.o.

Alergeni

    Priprema:

    • 1.Maslac narezati na manje komadiće te dodati suhe sastojke
    • 2.Kad se sastojci povežu dodati jaje
    • 3.Umijesiti tijesto i ostaviti ga da se odmori pola sata u hladnjaku
    • 4.Razvaljati tijesto i izrezati u željene oblike
    • 5.Peći na 180 stupnjeva dok ne prime zlatno žutu boju. Duljina pečenja znatno ovisi o tome koliko ste tanko ili debelo razvaljali tijesto

    Sastojci:

    • 300 g Farabella brašna za kolače
    • 200 g maslaca
    • 80 g šećera
    • 1 jaje
    • malo oraha ili lješnjaka
    • 1 vanilin šećer
    • korica limuna