fbpx
Podijeli recept

Bezglutenski kolač s jabukama i bademima

Bezglutenski kolač za svaki dan!

Jednostavno napravite ukusan kolač bez glutena za bilo koju prigodu.  Više slatkih recepata bez glutena potrežite na: slastice

Autor recepta i fotografije: Bezglutenska radost

Alergeni

    Priprema:

    • 1.U zdjelu stavite maslac i obje vrste šećera, sve dobro izmiksajte da se sastojci povežu.
    • 2.Dodajte jaja, vaniliju i jogurt te još kratko miksajte. Zatim postepeno dodajte mljevene bademe i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju umiješajte jabuke koje ste narezali na kockice.
    • 3.Smjesu izliti u kalup (promjera 20 cm). Peći na 170 stupnjeva, 45 do 50 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).
    • 4.Kad je kolač gotov ostavite ga da se potpuno ohladi i po želji posipajte sa šećerom u prahu.

    Sastojci:

    • 200 g MIX C brašna, Schar
    • 55 g mljevenih badema
    • 3 jaja
    • 270 ml jogurta, tekući ili čvrsti
    • 1/2 vrećice praška za pecivo
    • 100 g maslaca, omekšalog
    • 1 jušna žlica vanilije ekstrakta
    • 100 g šećera
    • 1 vrećica vanili šećera
    • 120 g jabuka narezanih na kockice