Neka se ova ukusna bezglutenska pita pronađe i na vašem stolu. Osvježavajuća i posebna a opet tako jednostavna i brza za pripremu uz samo nekoliko sastojka sigurno će oduševiti vas i vašu obitelj.
Alergeni
Priprema:
1.U posudu stavite 90 g omekšalog maslaca te mu dodajte šećer i 200 g Farabella brašna za kolače. Rukama promiješajte maslac, brašno i šećer i zatim dodajte 40 g mljevenih lješnjaka. U smjesu dodajte 2 jaja i ekstrakta vanilije po želji te umijesite tijesto.
2.Kalup premažite s malo maslaca i pospite brašnom. Tijesto možete razvaljati i prebaciti u kalup ili jednostavno ravnomjerno ga utisnite u kalup. Kalup s tijestom prebacite kratko u hladnjak na oko 10 minuta kako bi se maslac stisnuo. Koru pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva, 30 do 35 minuta ovisno o jačini vaše pećnice. Dok nam se kora peče možemo pripremiti kremu.
3.500g mascarpone sira miksamo sa 60g šećera i ekstraktom limuna, naranče te par kapi ekstrakta od vanilije. U posebnoj posudi izmiksamo vrhnje za šlag i prebacimo ga u posudu s mascarpone sirom. Na kraju dodamo želatinu te sve još jednom dobro izmiksamo.
4.Kad se kora ispeče bitno je da se dobro ohladi prije stavljanja kreme. Na ohlađenu koru stavljamo kremu u sredinu te ju razmažemo tako da prekrijemo cijelu pitu. Bezglutensku pitu možete ukrasiti kriškama naranče ili limuna.
Sastojci:
200g Farabella brašna za kolače
40 g mljevenih lješnjaka
90 g maslaca
2 jaja
šećer u prahu (po želji količina)
malo vanilije ekstrakta (po želji)
Sastojci za kremu:
500 g mascarpone sira
250 ml vrhnja za šlag
par kapi ekstrakta od limuna,naranče i par kapi vanilije ekstrakta (po želji)