fbpx
Podijeli recept

Bezglutenska pita sa mascarpone kremom

Neka se ova ukusna bezglutenska pita pronađe i na vašem stolu. Osvježavajuća i posebna a opet tako jednostavna i brza za pripremu uz samo nekoliko sastojka  sigurno će oduševiti vas i vašu obitelj.

 

Alergeni

    Priprema:

    • 1.U posudu stavite 90 g omekšalog maslaca te mu dodajte šećer i 200 g Farabella brašna za kolače. Rukama promiješajte maslac, brašno i šećer i zatim dodajte 40 g mljevenih lješnjaka. U smjesu dodajte 2 jaja i ekstrakta vanilije po želji te umijesite tijesto.
    • 2.Kalup premažite s malo maslaca i pospite brašnom. Tijesto možete razvaljati i prebaciti u kalup ili jednostavno ravnomjerno ga utisnite u kalup. Kalup s tijestom prebacite kratko u hladnjak na oko 10 minuta kako bi se maslac stisnuo. Koru pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva, 30 do 35 minuta ovisno o jačini vaše pećnice. Dok nam se kora peče možemo pripremiti kremu.
    • 3.500g mascarpone sira miksamo sa 60g šećera i ekstraktom limuna, naranče te par kapi ekstrakta od vanilije. U posebnoj posudi izmiksamo vrhnje za šlag i prebacimo ga u posudu s mascarpone sirom. Na kraju dodamo želatinu te sve još jednom dobro izmiksamo.
    • 4.Kad se kora ispeče bitno je da se dobro ohladi prije stavljanja kreme. Na ohlađenu koru stavljamo kremu u sredinu te ju razmažemo tako da prekrijemo cijelu pitu. Bezglutensku pitu možete ukrasiti kriškama naranče ili limuna.

    Sastojci:

    • 200g Farabella brašna za kolače
    • 40 g mljevenih lješnjaka
    • 90 g maslaca
    • 2 jaja
    • šećer u prahu (po želji količina)
    • malo vanilije ekstrakta (po želji)

    Sastojci za kremu:

    • 500 g mascarpone sira
    • 250 ml vrhnja za šlag
    • par kapi ekstrakta od limuna,naranče i par kapi vanilije ekstrakta (po želji)
    • 60 g šećera
    • 1 vrećica želatine u prahu