Podijeli recept

Čokoladni kuglof bez glutena

Isprobajte čokoladni kuglof bez glutena !!

Koliko puta su Vam došli ne najavljeni gosti a Vi nemate kolača? Jede Vam se nešto slatko ali da je brzo gotovo? Čokoladni kuglof bez glutena onda je pravo rješenje za Vas. Brza i stvarno jednostavna priprema neodoljivog čokoladnog kolača koji svi obožavaju.  Mi smo koristili mini kalupe za kuglof a po želji možete i klasičan kalup. Recept je jednostavan sa svega par sastojaka ali Vi možete dodati svoje i tako još dodatno obogatiti kuglof. Ukoliko imate alergiju na laktozu, onda koristite mlijeko i maslac bez laktoze.

Osim na ovaj način, čokoladni kuglof bez glutena možete pripremiti i na način da u njega dodate i razno sjeckano sušeno voće, prelijte ga čokoladnom glazurom ii čak u smjesu dodajte komadiće čokolade. 

Napravite svoju omiljenu kombinaciju i uživajte u brzom, jednostavnom ali ukusnom kolaču. 

Dobar tek želi Vam GlutenBio !!

Autor recepta i fotografije: Adrijana Bručić s bloga Bezglutenska radost.

Korištenje fotografija i recepata  nije dopušteno bez odobrenja autora.

Alergeni

    Priprema:

    • 1.Za ovaj čokoladni kuglof bez glutena bit će Vam potrebna samo jedna posuda, mikser i kuhača.  Za početak pjenasto izmiksajte 2 jaja i 100 g šećera. Gotovo je kada  smjesa postane blijedo žuta i pjenasta. Na laganoj vatri otopite posebno maslac pa čokoladu te umiješajte u smjesu od jaja i šećera. Zatim dodajte 300 ml mlijeka i sve dobro promiješajte. Po želji  možete dodati i malo ekstrakta od vanilije. Na kraju lagano i postepeno u smjesu dodajte 250g  brašna za kolače i prašak za pecivo.
    • 2.Lagano umiješajte kuhačom te prebacite u kalupe za kuglof koji ste prethodno namazali maslacem.Čokoladni kuglof bez glutena pečemo 15 do 20 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.

    Sastojci:

    • 2 jaja
    • 250 g brašna za kolače Farabella
    • 1 prašak za pecivo
    • 300 ml mlijeka
    • 120 g maslaca
    • 100 g šećera
    • 100 g čokolade (rastopljene)
    • malo ekstrakta od vanilije