Podijeli recept

Domaći keksi bez glutena

Domaći keksi bez glutena po uzoru na poznate Danske kekse. Počinje sezona priprema slastica i keksića jer blagdani nam se opasno približavaju.  Većini je ovo doba najljepše upravo zbog svih delicija koje pripremamo.  Ovog puta smo se odlučili napraviti mekane i nježne kekse koji tehnički nisu zahtjevni, a sigurni smo da će ih svi obožavati jer su savršeni uz kavu, čaj ili kakao za naše najmlađe.

Potrebno Vam je samo malo volje i slastičarska šprica kako bi keksi dobili poseban oblik.

Autor recepta i fotografije: Bezglutenska radost

 

Alergeni

    Priprema:

    • 1.U posudu stavite omekšali maslac, 2 jaja, 85 g šećera i ekstrakta vanilije po želji.  Uzmite mikser i miksajte dok ne postane pjenasto. Postepeno dodajte 200 g Farabella brašna za kolače i 8 g praška za pecivo. Miksajte dok se sve ne sjedini. Neka Vas ne brine što je tijesto mekše, tako mora biti.
    • 2.Ovi domaći keksi bez glutena se pripremaju uz pomoć slastičarske vrećice. Kad je tijesto spremno, prebacite ga u slastičarku vrećicu.  Najlakše vam je da ih odmah radite na papiru za pečenje. Kad potrošite svu smjesu , keksiće stavite u hladnjak na 15 minuta kako bi se tijesto odmorilo a maslac stisnuo.Pecite ih 8 do 10 minuta na 180 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.
    • 3.Dok se keksi hlade, otopite 100 g čokolade na pari.  Polovicu keksa umočite u čokoladu i ostavite da se čokolada stegne. Ovako pripremljene kekse čuvajte u metalnoj kutijici za kekse.

    Sastojci:

    • 200g Farabella brašna za kolače
    • 90 g maslaca sobne temperature
    • 85 g šećera
    • 2 jaja
    • 8 g praška za pecivo
    • ekstrakt vanilije (po želji količina)
    • 100 g čokolade