fbpx
Podijeli recept

Kruh bez glutena i kvasca

Kruh bez glutena i kvasca nije teško napraviti.  U zadnje vrijeme najčešći upit je bio upravo za recept za takav kruh zbog nedostatka kvasca. Recept smo dobili od drage Tamare i odlučili ga isprobati i podijeliti s vama.

Ukoliko ste imali sreće i nabavili kvasac, ostale recepte potražite pod kategorijom: kruh i peciva.

Kao i svaki kruh, možete ga dodatno nutritivno obogatiti dodavanjem ili posipanjem sjemenki.

Ukoliko Vas zanima kako napraviti i svoj starter, svakako pogledajte i ovaj recept od Bezglutenske radosti.

Nadamo se da smo Vam barem malo olakšali ove teške dane.

Autor recepta: Tamara Tasev

Priprema:

  • 1.U veću posudu stavite brašno te dodajte prašak za pecivo i promiješajte.
  • 2.Zatim dodajte sol i ulje.
  • 3.Postepeno dodajte mineralnu vodu i miksajte spiralnim nastavkom miksera.
  • 4.Kad se svi sastojci sjedine, tijesto prebacite u kalup dimenzija 30x12 cm.
  • 5.Prije pečenja ga premažite s maslinovim uljem.
  • 6.Pecite ga na 180 stupnjeva, 30 do 35 minuta.

Sastojci:

  • 350 g Schar Mix B brašna
  • 50 g mješavine brašna od heljde i prosa
  • 400 ml mineralne vode
  • 1 prašak za pecivo
  • pola čajne žlicice soli
  • 50 ml ulja

Premaz:

  • malo maslinovog ulja