Podijeli recept

Lazanje bez glutena

Mislite da je problem napraviti lazanje bez glutena ? Uz ovaj jednostavan, a vrlo ukusan recept promijeniti ćete mišljenje.

Dobar tek!

Recept sastavila: Adrijana Bručić – blog “Bezglutenska radost

Alergeni

    Priprema:

    • 1.Na laganoj vatri izdinstati meso i mrkvu, a po želji možete staviti još nešto od povrća te dodati Vaše omiljene začine. Sve dobro promiješati pa kuhati otprilike 40 minuta i na kraju dodati pasiranu rajčicu. Kuhati još 10 minuta da se svi sastojci sjedine.
    • 2.Kore možete lagano prokuhati u slanoj kipućoj vodi jednu minutu. Samo da omekšaju kako bi ih mogli lakše slagati. Bitno je da ih kuhate jednu po jednu kako se ne bi zalijepile
    • 3.U mlijeko dodajte maslac, sol, brašno pa cijelo vrijeme kuhajte i miješajte na laganoj vatri. Kad se zgusne, ugasite vatru.
    • 4.Namazati vatrostalnu zdjelu maslacem, slagati red kora, red umaka s mesom, red bešamela i tako do vrha, s tim da na gornju koru stavite samo malo rajčice. Naribati sir i posipati parmezanom.
    • 5.Lazanje peći na temperaturi od 180 stupnjeva 20 minuta. Naša preporuka bi bila da pustite lazanje da se malo ohlade jer će se tad puno lakše rezati i vaditi iz zdjele.
    • 6.Lazanje bez glutena možete pripremiti i dan ranije pa ih držati na hladnom do trenutka pečenja. U tom slučaju onda neposredno prije naribajte sir i parmezan te stavite peći.

    Sastojci:

    • 450 g mljevenog junećeg mesa
    •  1/2 čajne žličice kurkume
    • prstohvat peršina
    • soli (po želji)
    • bosiljak (po želji)
    • pola mrkve
    • 500 ml pasirane rajčice
    • 250 g bezglutenskih kora za lazanje Farabella

    SASTOJCI ZA BEŠAMEL:

    • 400 ml mlijeka (bez laktoze ili običnog)
    • malo maslaca (bez laktoze ili običnog)
    • 2 jušne žlice rižinog brašna Farabella
    • 300 g sir (gauda, edamer)
    • 40 g parmezana