1.Na laganoj vatri izdinstati meso i mrkvu, a po želji možete staviti još nešto od povrća te dodati Vaše omiljene začine. Sve dobro promiješati pa kuhati otprilike 40 minuta i na kraju dodati pasiranu rajčicu. Kuhati još 10 minuta da se svi sastojci sjedine.
2.Kore možete lagano prokuhati u slanoj kipućoj vodi jednu minutu. Samo da omekšaju kako bi ih mogli lakše slagati. Bitno je da ih kuhate jednu po jednu kako se ne bi zalijepile
3.U mlijeko dodajte maslac, sol, brašno pa cijelo vrijeme kuhajte i miješajte na laganoj vatri. Kad se zgusne, ugasite vatru.
4.Namazati vatrostalnu zdjelu maslacem, slagati red kora, red umaka s mesom, red bešamela i tako do vrha, s tim da na gornju koru stavite samo malo rajčice. Naribati sir i posipati parmezanom.
5.Lazanje peći na temperaturi od 180 stupnjeva 20 minuta. Naša preporuka bi bila da pustite lazanje da se malo ohlade jer će se tad puno lakše rezati i vaditi iz zdjele.
6.Lazanje bez glutena možete pripremiti i dan ranije pa ih držati na hladnom do trenutka pečenja. U tom slučaju onda neposredno prije naribajte sir i parmezan te stavite peći.