Pavlova torta bez glutena postala je omiljena torta u mojoj kući i pripremam ju vrlo često svojim ukućanima. Ako do sada nikad niste probali Pavlovu, sada je vrijeme 🙂
Porijeklom je iz Australije i posvećena je ruskoj balerini Ani Pavlovoj. Posebnost ove torte su svakako beze kore, krema od vanilije, voće i šlag. Ja sam malo prilagodila recept i izbacila šlag te voće stavljam sezonski ili ako je zima kao sad, uzmem smrznuto.
Neka Vas ne bude strah beze kora, vrlo lagano se pripremaju i ako se držite vremena pečenja i temperature ne bi trebalo biti problema. Većinom se u pravilu peče jedna kora i na vrh se namaže krema i složi voće, meni je ipak draža ovako 🙂 A ako želite raditi s 3 kore, predlažem Vam da ih ispečete dan prije.
Alergeni
Priprema:
1.Od sastojaka za 1 koru umiksamo čvrsti snijeg te ga prebacimo na papir za pečenje te lagano razvaljamo u obliku kruga. Bitno je da se kora peče sat vremena na 150 stupnjeva odnosno da se lagano suši. Postupak ponovimo 3 puta.
2.Kremu pripremamo na način da odvojimo dio mlijeka u kojeg umiješamo žumanjke i puding i dobro promiješamo da nema grudica. Ostatak mlijeka stavimo na laganu vatru i dodamo šećer da se otopi.Kad se mlijeko zagrije lagano dodajemo smjesu žumanjaka i pudinga uz stalno miješanje. Kuhati uz neprestano miješanje sve dok se krema ne krene odvajati od posude. Kremu staviti na hlađenje te kad je potpuno hladna dodati pola margarina ili još bolje 125g maslaca.
3.Kada nam se sve dobro ohladilo, slažemo tortu. Prvo ide jedna kora koju namažemo kremom i pospemo voćem, zatim ide opet kora pa krema pa voće i tako ponovimo i zadnji put. Tortu ukrasiti po želji te ostaviti još malo na hladnom da se sve skupa stisne.