Podijeli recept

Tortilje bez glutena

Tortilje bez glutena u domaćoj izradi više nisu problem jer je recept stvarno jednostavan i brz. Uz samo nekoliko sastojka dobiti ćete tortilje koje se ne raspadaju i ne pucaju. Na vama je samo odabrati omiljeno punjenje i uživati u obroku kojeg svi vole.

 

Izvor recepta: Bezglutenska radost i GlutenBio

Alergeni

    Priprema:

    • 1.U posudu stavite brašno pomiješano sa soli.
    • 2.Dodajte ulje i toplu vodu.
    • 3.Zamijesite tijesto koristeći spiralne nastavke na mikseru. Kad se smjesa sjedini, nastavite mijesiti rukama dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
    • 4.Tijesto podijelite na manje loptice te svaku razvaljajte tanko na pobrašnjenoj podlozi.
    • 5.Zagrijte tavu za palačinke te stavite tijesto. Kad se tijesto zarumeni s donje strane i pojave se mjehurići, okrenite ga i pecite još kratko.

    Sastojci za tortilje bez glutena:

    • 350 g MIXB brašna (SCHAR)
    • 3 jušne žlice ulja
    • 1 čajna žličica soli
    • 200 ml tople vode